A doua zi cu peste 3.000 de cazuri noi în București

A doua zi cu peste 3.000 de cazuri noi în București

Bucureștiul înregistrează astăzi, 14 octombrie, 3.082 de cazuri noi de COVID, fiind cele mai multe cazuri noi la nivelul ţării. Capitala a înregistrat peste 3.000 de cazuri pentru a doua zi consecutiv, miercuri fiind raportate 3.119 cazuri, record absolut de la începutul pandemiei de coronavirus.

După București, județul Prahova este pe locul doi la numărul de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 924 de infectări, iar județul Iași se află pe locul 3, cu 814 persoane infectate cu noul coronavirus.

România a înregistrat 16.383 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 ore, iar aproape toate județele sunt în scenariul roșu, cu excepția județului Covasna, singurul colorat în galben.

Județul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară, de 16,01 la mie, iar pe locul următor se situează municipiul București – 15,42. Judeţul Timiş se află pe locul trei, cu o incidenţă de 10,60 de cazuri la mia de locuitori.

La polul opus, judeţul Covasna înregistrează cea mai redusă incidenţă, de 2,77, fiind singurul care a rămas în scenariul galben, după ce Harghita a înregistat o rată de infectare de 3,06 de cazuri la mia de locuitori.

În total, 40 din 41 de județe și municipiul București se află în scenariul roșu.

În localitățile din scenariul roșu este obligatorie prezentarea certificatului digital COVID pentru accesul la restaurante, evenimente private sau spectacole și se instituie carantina de noapte în weekend, dacă rata incidenței este mai mare de 6 la mie, și în toate zilele săptămânii în localitățile cu incidență mai mare de 7,5 la mie.

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns