VIDEO – Imagini de coșmar, de la ATI, cu oameni care abia mai respiră – Bolnavi tratați pe scaune, situație disperată

VIDEO – Imagini de coșmar, de la ATI, cu oameni care abia mai respiră – Bolnavi tratați pe scaune, situație disperată

Vedeți în imaginile de mai jos cum arată unitatea de primiri urgențe a Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală: plină de pacienți COVID în stare gravă pentru care medicii fac eforturi supraomenești. Din lipsă de locuri, unii bolnavi sunt conectați la oxigen de pe un scaun.

Două doamne, surprinse în imaginile din reportajul nostru, sunt mamă și fiică. Sunt internate de aproape 24 de ore, dar din păcate, doctorii nu au găsit paturi și pentru ele.

“Am vrut să fiu cu fiica mea aici ca să fim una lângă alta. Acasă nu puteam să stau singură și ea singura aici. Nu puteam să o las singură acasă și a trebuit să ne lase împreună”.

In unele situații medicii sunt nevoiți să aleagă pe cine conectează la oxigen. Peste 90% dintre cei care ajung la spital sunt nevaccinați.

Cel mai tânăr pacient internat în camera de gardă are 36 de ani și plămânii afectați în proporție de 50%. Din păcate, de cele mai multe ori, locurile se eliberează doar când pacienții pierd lupta.

În toată țara sunt peste 1.740 de bolnavi în unitățile de primiri urgențe, iar în secțiile de terapie intensivă nu mai există niciun pat disponibil.

Read More

Lasă un răspuns