Statele Unite își deschid granițele pentru persoanele vaccinate din noiembrie

Statele Unite își deschid granițele pentru persoanele vaccinate din noiembrie

Un înalt responsabil al Casei Albe a oferit asigurări că data exactă la care noua dispoziţie va intra în vigoare va deveni cunoscută “foarte curând” pentru aceşti călători pe cale terestră, la fel ca şi pentru călătoriile internaţionale cu avionul, supuse aceluiaşi calendar şi pentru care obligativitatea vaccinării a fost anunţată pe 20 septembrie.

Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, anunţa încă în luna august un oficial al Casei Albe. În acest sens, Washingtonul elaborează o “abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite – din toate ţările – trebuie să fie complet imunizaţi”.

Anterior, oficialii americani, într-o conferință de presă, au transmis că reguli similare vor fi adoptate și în ceea ce privește transportul aerian de persoane, scrie Reuters.

Totuși, pentru oamenii care ajung la granițele americane terestre sau cu feribotul vor fi nevoiți să prezinde doar dovada vaccinării. În schimb, cei care vin pe cale aeriană au nevoie și de un test Covid-19.

Accesul în Statele Unite ale Americii nu va fi permis oamenilor nevaccinați. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a transmis că sunt acceptate vaccinurile aprobate pe teriroiul țării și cele autorizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Read More

Lasă un răspuns