Spitalul modular de la Lețcani, redeschis după 8 luni. Problema oxigenului, încă nerezolvată

Spitalul modular de la Lețcani, redeschis după 8 luni. Problema oxigenului, încă nerezolvată

În spitalele Covid și suport Covid din județul Iași nu mai sunt locuri libere pentru pacienții infectați cu Covid-19.

Situația este critică la ATI, acolo unde, dacă se eliberează un loc rpin externare sau, din nefericire, prin decesul pacientului, este imediat ocupat de un altul aflat în stare critică.

Spitalul modular de la Lețcani a fosr redeschis noaptea trecută. Primii zece pacienți au fost transortați acolo cu ambulanțele. Vorbim despre persoane cu forme medii și ușoare ale infecției cu SARS-CoV-2, a transmis managerul unității medicale dr. Florin Roșu, într-o comunicare oficială.Dacă stocatorul va fi montat în cursul acestei zile și se va declara a fi funcțional, va primi și pacienți pentru Terapie Intensivă.

„După finalizarea montării, umplerii și verificării bunei funcționalități a stocatorului de oxigen vom putea îngriji și pacienți în terapie intensivă. Pacienții vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, vor fi evaluați, consultați și vor fi direcționați spre Spitalul Modular. Am operaționalizat două saloane, în total 20 de pacienți”, a precizat medicul Florin Roșu.

Spitalul a devenit operațional în octombrie 2020 și a funcționat până în ianuarie 2021. Aici au fost internați și cei 6 supraviețuitori din tragedia de la spitalul județean din Piatra Neamț, pe 14 noiembrie 2020, dintre care 5 au pierdut lupta cu virusul. În incendiul din Secția ATI de la Piatra Neamț au murit în dimineața zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 10 pacienți COVID-19 în secția ATI mistuită de flăcări.

Read More

Lasă un răspuns