România a primit din partea Poloniei 50 de concentratoare de oxigen. Aparatura, destinată spitalului modular de la Lețcani

România a primit din partea Poloniei 50 de concentratoare de oxigen. Aparatura, destinată spitalului modular de la Lețcani

Polonia a trimis în ajutorul României 50 de concentratoare de oxigen prin Mecanismul European de Protecție Civilă, anunță Grupul de Comunicare Strategică, citat de News.ro. Aparatura a ajuns miercuri dimineață în țară și va fi folosită pentru bolnavii de COVID de la spitalul mobil din Lețcani, redeschis marți seară cu întârziere din cauza unor probleme cu instalația de oxigen.

”La solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi, 13 octombrie 2021, 50 de concentratoare de oxigen aflate în stocurile Poloniei au ajuns în România”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Polonia a asigurat transportul materialelor sanitare care sunt foarte importante pentru tratarea pacienților COVID care au nevoie de oxigen. Ele au ajuns în această dimineaţă în Iaşi urmând ca ISU Iaşi să facă recepţia echipamentelor. Ulterior, ele vor fi transportate la unitatea modulară din Leţcani.

Spitalul de la Lețcani, închis din luna ianuarie, a început să primească din nou pacienți, după ce redeschiderea anunțată pentru marți a fost amânată, din cauza unor probleme cu instalația de oxigen.

Marți seară au fost transferați deja cinci pacienți cu COVID, care „nu necesită suport mare de oxigen și pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor”.

Foto: News.ro

Read More

Lasă un răspuns