O nouă zi fără niciun pat liber la ATI în țară pentru pacienții COVID

O nouă zi fără niciun pat liber la ATI în țară pentru pacienții COVID

Pentru a doua zi la rând, la nivel național nu există în acest moment niciun pat de Terapie Intensivă disponibil pentru pacienții infectați cu COVID, a anunțat miercuri, 13 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică.

GCS anunță că, potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1566 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. ”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, transmite GCS.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

GCS:

Autoritățile transmit că încă se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, însă în procesul de operaționalizare prioritate au pacienții care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți sunt expuși unui risc mult mai mare.

România a confirmat miercuri, 13 septembrie, 15.733 de cazuri noi de infectare. În ultimele 24 de ore au murit 382 de persoane infectate, în vreme ce au fost raportate și alte opt decese din perioada anterioară. La ATI, numărul pacienților internați a crescut la 1.676.

Read More

Lasă un răspuns