INSP: Peste 91% din decesele COVID înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

INSP: Peste 91% din decesele COVID înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Aproape 40% din totalul cazurilor de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Iaşi şi Cluj, potrivit raportului transmis miercuri, 13 octombrie, de Institutul Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, aproape 73% din cazurile confirmate au fost raportate la persoane nevaccinate.

În săptămâna 4-10 octombrie, 72,7% din cazurile confirmate şi 91,6% dintre decesele înregistrate au survenit la persoane nevaccinate, conform raportului INSP.

Marţi, 12 octombrie, România a înregistrat cel mai sumbru bilanţ COVID, fiind înregistrate 442 de decese şi 1.667 de pacienţi la ATI.

Aproape 28% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Suceava, Iași şi Constanţa, arată raportul săptămânal al INSP.

Datele INSP mai arată că 1 din 86 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Totodată, 85.7% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57.1% din decese au fost la bărbați. 94.5% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, mai arată INSP.

Read More

Lasă un răspuns