6 din 10 români nu vor să se vaccineze anti-COVID. Motivele pe care le invocă cetățenii  – STUDIU

6 din 10 români nu vor să se vaccineze anti-COVID. Motivele pe care le invocă cetățenii – STUDIU

68% dintre cei care refuză vaccinul sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani. Sondajul arată că numărul femeilor care refuză să se imunizeze este mai mare în comparație cu cel al bărbaților, diferența fiind de 10 procente.

10% dintre respondenți susțin că au trecut deja prin boală, iar alții susțin că preferă să respecte măsurile de protecție pentru a nu se îmbolnăvi. Printre cei care susțin aceste lucruri se numără, în special persoane cu venituri mari, care au vârste cuprinse între 16-24 de ani.

De ce nu se vaccinează românii

Potrivit studiului, principalele motive pentru care românii refuză imunizarea în fața COVID-19 prin vaccinare sunt: nesiguranța cu privire la eficiența serului; temerea cu privire la reacții adverse și nesiguranța cu privire la starea de sănătate de după vaccinare.

– 46% sunt nesiguri cu privire la eficiența vaccinului

– 53% se tem de reacțiile adverse asociate cu serul

– 58% se gândesc la siguranța după imunizare

Motivele pentru care românii aleg să se vaccineze

Conform sondajului, 64% dintre români s-au vaccinat pentru a nu se mai îmbolnăvi, dar si pentru a-i proteja pe cei din jurul lor. Ultimul argument a fost cel mai des invocat de persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani. Dorința de a-și relua activitățile a fost un alt motiv luat în calcul de mare parte dintre românii care s-au vaccinat.

– 28% s-au vaccinat pentru a face călătorii în străinătate

– 32% s-au vaccinat pentru a-și putea vizita părinții

– 53% s-au vaccinat pentru a-și relua activitățile

– 64% s-au vaccinat pentru că nu vor să se îmbolnăvească

Doar 15% dintre români consideră că este bine te imunizezi. Cu toate acestea, intenția de vaccinare în rândul românilor a crescut cu patru procente față de luna ianuarie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 6-10 octombrie de Reveal Marketing Research, prin intermediul unor interviuri online. În total, au fost realizate 1.012 interviuri pe un eșantion reprezentativ la nivel național.

Read More

Lasă un răspuns