Valeriu Gheorghiţă: Persoanele imunizate în alte ţări cu seruri anti-COVID nerecunoscute în România se pot revaccina la cerere

Valeriu Gheorghiţă: Persoanele imunizate în alte ţări cu seruri anti-COVID nerecunoscute în România se pot revaccina la cerere

“Un alt subiect pe care aş vrea să îl aduc în atenţia dumneavoastră este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara ţării cu vaccinuri neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de pildă Sinovac, Sinopharm, Sputnik, deci, practic, vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi, ca atare, nu sunt recunoscute şi folosite în România.

În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri.

Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi care se poate vaccina cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Preşedintele CNCAV a adăugat că decizia a fost luată în urma mai multor solicitări în acest sens venite de la persoane vaccinate în alte ţări cu serurile neautorizate şi nerecunoscute în România.

“Şi atunci este absolut firesc ca aceste persoane să beneficieze de vaccinare cu vaccinurile autorizate şi recunoscute în România”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Read More

Lasă un răspuns