Texas interzice obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, inclusiv la companiile private

Texas interzice obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, inclusiv la companiile private

Gregg Abbott, guvernatorul republican al Texasului, a anunţat luni că interzice tuturor entităţilor din statul său, inclusiv companiilor private, să impună obligativitatea vaccinării angajaţilor sau consumatorilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Guvernatorul a publicat comunicatul de presă care anunţă decretul adoptat, potrivit căruia nicio entitate din Texas nu poate obliga o persoană – fie că este angajat sau consumator – să fie vaccinată împotriva COVID-19, dacă aceasta obiectează pe motive de conştiinţă, pe baza unor convingeri religioase sau din motive medicale”.

„Vaccinul anti-COVID-19 este sigur, eficace şi este cea mai bună apărare a noastră împotriva virusului, însă administrarea sa ar trebui să rămână voluntară, niciodată forţată”, a scris Gregg Abbott pe Twitter.

Gregg Abbott, cunoscut pentru opoziţia sa înverşunată faţă de obligativitatea purtării măştii de protecţie, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în luna august, după ce a participat la un eveniment public desfăşurat în interior. Guvernatorul este vaccinat cu schemă completă.

Cu toate că aceste decizii care se opun obligativităţii vaccinării şi purtării măştilor de protecţie i-au câştigat sprijinul adepţilor fostului preşedinte Donald Trump, ele i-au atras critici puternice din partea democraţilor din Texas.

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns