Soluția găsită de președintele din Filipine pentru imunizare: Să-i injectăm în somn pe antivacciniști

Soluția găsită de președintele din Filipine pentru imunizare: Să-i injectăm în somn pe antivacciniști

Preşedintele Rodrigo Duterte, 76 de ani, șochează din nou, în lupta sa cu antivaccinișitii. Potrivit postului CNN, preluat de Mediafax, liderul de la Manila a sugerat să fie denunțați cei care nu vor să primească serul împotriva Covid, iar „echipele imunizării” să intre peste ei, în case, și să fie injectați cu forța.

Duterte a trecut la alt nivel. În luna iunie, i-a amenințat cu închisoare pe cei care refuză imunizarea, acum vrea să facă injecțiile cu forța.

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem peste ei şi să le facem injecţia în timp ce dorm! O voi face eu, eu voi conduce operațiunile”, a declarat Rodrigo Duterte, într-un discurs.

El şi-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 la începutul anului, spunând că a fost neputincios deoarece guvernul nu a găsit nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Sub 25 la sută din populație este vaccinată

Ţara a început în mod oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 1 martie anul trecut, la peste un an de la înregistrarea primului caz de COVID-19 şi fiind ultima care a lansat o astfel de iniţiativă în Asia de Sud-Est.

Până la 10 octombrie, 23,1 milioane de filipinezi au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, în timp ce aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima doză. Tara are o populație de 109 milioane de locuitori.

Filipine a decretat stare de urgență, fiind vorba despre o alertă epidemiologică extinsă până la data de 10 mai 2022.

Read More

Lasă un răspuns