Primii 5 pacienți COVID-19 ajung în această noapte la Spitalul mobil de la Lețcani

Primii 5 pacienți COVID-19 ajung în această noapte la Spitalul mobil de la Lețcani

Primii cinci pacienţi care vor fi internaţi la Spitalul Modular de la Leţcani, care este secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, au fost aduşi iniţial în Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iaşi. Ulterior, ei au fost duşi la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a fi internaţi la Leţcani. Este vorba despre persoane care suferă de forme medii ale bolii şi necesită oxigenoterapie noninvazivă.

Diana Cimpoeșu, medicul șef al SMURD Iași a anunțat că marți seara se face transferul a cinci pacienți de la Iași la Lețcani. Sunt pacienți conectați la maști cu oxigen care au forme de gravitate medie ale COVID-19.

„După finalizarea montării, umplerii şi verificării bunei funcţionalităţi a stocatorului de oxigen, vom putea îngriji şi pacienţi în terapie intensivă. Pacienţii vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, vor fi evaluaţi, consultaţi şi direcţionaţi spre spitalul modular. Am operaţionalizat două saloane, în total 20 de pacienţi”, a spus dr. Florin Roşu, potrivit agerpres.ro.

Citește și Redeschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani se amână din nou din cauza lipsei de oxigen

Exact înaintea redeschiderii, unitatea mobilă de la Lețcani putea să foloseasca doar 12 paturi ATI din cele 48, dar nici măcar acestea nu mai pot fi folosite din cauza lipsei de oxigen.

Cel mai mare spital modular din țară, spitalul de la Lețcani, județul Iași, s-a redeschis marți, după 8 luni de pauză. Spitalul va avea o conducere militară, iar Forțele Aeriene se vor ocupa și de transferul bolnavilor.

La Spitalul modular Lețcani vor fi îngrijiţi doar pacienţi cu forme medii de COVID-19 care nu necesită suport mare de oxigen şi pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor.

Formată din 100 de containere, unitatea mobilă de la Lețcani este cel mai mare de acest tip din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul a devenit operațional în octombrie 2020 și a funcționat până în ianuarie 2021. Aici au fost internați și cei 6 supraviețuitori din tragedia de la spitalul județean din Piatra Neamț, pe 14 noiembrie 2020, dintre care 5 au pierdut lupta cu virusul. În incendiul din Secția ATI de la Piatra Neamț au murit în dimineața zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 10 pacienți COVID-19.

Read More

Lasă un răspuns