O femeie însărcinată în 35 de săptămâni, adusă cu elicopterul, a decedat luni noapte de Covid la Maternitatea Bucur. Nici fătul nu a putut fi salvat

O femeie însărcinată în 35 de săptămâni, adusă cu elicopterul, a decedat luni noapte de Covid la Maternitatea Bucur. Nici fătul nu a putut fi salvat

Femeia în vârstă de 32 de ani a fost transferată de urgență de la Spitalul Județean Turnu-Severin cu insuficiență respiratorie severă. Medicii nu au putut s-o salveze nici pe ea, nici fătul. Era nevaccinată

Medicii de la Maternitatea Bucur din Capitală au primit luni seară un caz grav adus cu elicopterul SMURD: gravidă în 34-35 săptămâni, cu insuficiență respiratorie severă, intubată, cu stop cardio-respirator resuscitat vreme de 45 de minute, conform documentelor medicale pe care Libertatea le-a consultat. Publicăm derularea evenimentelor protejând identitatea femeii.

Femeia a fost internată în secția de Terapie Intensivă, unde medicii au constatat că fătul nu mai prezenta activitate cardiacă. Între timp, pacienta a intrat din nou în stop cardio-respirator. După manevre de resuscitare a fost declarat decesul pacientei în vârstă de 32 de ani.

”Starea gravidei s-a degradat foarte repede. Pe 8 octombrie a ajuns la Spitalul Județean Turnu Severin cu semne de naștere prematură, pe 9 octombrie a ieșit pozitivă la testul COVID, pe 10 octombrie a început să aibă probleme respiratorii, desaturare de 90-85% oxigen, iar luni a decedat. Este cumplit ce se întâmplă cu pacienții infectați cu COVID și nevaccinați”, au declarat pentru Libertatea surse medicale.

Autoritățile din Anglia au arătat recent că unul din 6 cele mai grave cazuri de COVID din spitale, cele care au necesitat cele mai complexe intervenții și tratamente în ultimele 3 luni, au fost la femei gravide nevaccinate.

NHS Anglia a făcut publice aceste statistici ca parte a eforturilor autorităților de a convinge femeile însărcinate să se vaccineze.

Și alte țări au ajuns la aceeași concluzie. Noi dovezi ale specialiștilor din Israel arată cum coronavirusul poate cauza probleme grave atât pentru gravidă, cât și pentru făt, în ultimele stadii ale sarcinii.

Read More

Lasă un răspuns