Niciun pat liber la ATI, în timp ce numărul pacienților COVID în stare gravă atinge un nou maxim

Niciun pat liber la ATI, în timp ce numărul pacienților COVID în stare gravă atinge un nou maxim

În România nu mai există niciun pat de terapie intensivă disponibil pentru pacienții cu COVID aflați în stare gravă, transmite Grupul de Comunicare Strategică, marţi, 12 octombrie.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Pe lângă acestea, sunt și 145 de paturi într-o rezervă operațională, care “sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, însă nu este niciun loc disponibil.

Numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă continuă să crească, iar astăzi a atins cel mai mare număr de la debutul pandemiei, fiind internate 1.667 de persoane la ATI. Astfel, sunt ocupate atât cele 1.561 de paturi, cât şi mare parte din rezerva operațională.

“Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Read More

Lasă un răspuns