Nelu Tătaru, după cel mai negru bilanț COVID: De această dată e ca în război, viaţă contra moarte

Nelu Tătaru, după cel mai negru bilanț COVID: De această dată e ca în război, viaţă contra moarte

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a transmis marți pe Facebook, în ziua în care România a raportat cele mai multe infectări și decese COVID de la începutul pandemiei, că de data aceasta românii sunt ca în război, iar cei care încă au dubii cu privire la criza sanitară ar trebui să încerce să treacă pe lângă un spital şi să se uite spre Unitatea de Primiri Urgenţe, potrivit News.ro.

”442 decese. 1.667 internaţi la ATI. 16.743 cazuri noi de persoane infectate. Cu toţii suntem supuşi greşelii şi unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război… viaţă contra moarte! Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţe”, a scris, marţi, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Tătaru mai afirmă că majoritatea celor care ajung la spital sunt dintre cei vehemenţi, nevaccinaţi sau care îşi doresc să fie salvaţi, dar deja e prea târziu.

”Aşa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în aşteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeţi cu mintea pentru viaţa dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu”, a mai scris fostul ministru.

România a numărat marți cel mai mare număr de noi infectări de la debutul pandemiei – 16.743 de cazuri. Și numărul deceselor zilnice a atins un nou prag maxim – 442 de persoane infectate au murit. De asemenea, un prag fără precedent s-a înregistrat și la ATI, unde numărul pacienților a crescut la 1.667.

Între timp, nu mai există niciun pat de terapie intensivă disponibil pentru pacienții cu COVID aflați în stare gravă.

Read More

Lasă un răspuns