Guvernul României: Am obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva MII de pacienți COVID-19. Italia, MULȚUMIM!

Guvernul României: Am obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva MII de pacienți COVID-19. Italia, MULȚUMIM!

„România a obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical românesc.

Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene.

Continuăm să facem eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe.

Italia, mulțumim!”, se arată în mesajul transmis de Guvernul României după sosirea transportului celor 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, marți seară.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus marți, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.Aeronava a aterizat în jurul orei 21.00 la sediul Bazei 90 Transport Aerian. La sosirea ajutorului din Italia a fost prezent și ministrul Sănătății, Cseke Attila. Citește și Cseke Attila: Mulțumim, Italia, pentru sprijinul în tratamentul COVID-19 – AJUTOR de peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali

Read More

Lasă un răspuns