Galați: Trei persoane au murit în timp ce așteptau eliberarea unui loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean

Trei persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit, în cursul zilei de luni, în zona de izolatoare (containere modulare) din curtea Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, din cauză că secţia ATI COVID a unităţii medicale este ocupată până la refuz.

Deşi cadrele medicale au intubat pacienţii şi le-au aplicat toate procedurile de terapie intensivă, cei trei pacienţi au decedat.

În cursul nopţii trecute, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi au fost aduşi 64 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, mulţi din acceştia cu forme grave ale bolii, au mai menţionat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.

Potrivit subprefectului judeţului Galaţi, Andra Mihaela Costache, în cursul zilei de luni, din 1.700 teste COVID efectuate, 466 au fost pozitive, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe Spitalul Judeţean Galaţi, singurul cu două linii de oxigen şi cu secţie ATI COVID.

Toate paturile ATI COVID sunt ocupate în prezent, atât la Spitalul Judeţean Galaţi, cât şi la Spitalul Militar, în timp ce din cele cinci paturi ATI COVID de la Spitalul de Pediatrie, doar unul mai este liber – transmite corespondentul RRA Maria Măndiţă.

Read More

Lasă un răspuns