Femeie filmată când atinge cu un mănunchi de măști racla cu moaștele Sfintei Parascheva, la Iași: „Le duc acasă, pentru familie”

Femeia, o româncă din Bistrița-Năsăud care locuiește de 20 de ani în Italia, spune că a făcut gestul cu credința că spiritul sfintei celebrate la Iași îi va proteja familia de Covid. Imaginile cu momentul în care atinge racla cu un mănunchi de măști sanitare au fost filmate de TVR Iași și difuzate duminică, 11 octombrie.

„Am simțit, așa, o chemare. Sunt 5 sau 6 ani de când vin aici. Locuiesc în Italia, sunt cetățean italian, dar nu pot fără ajutorul Dânsei. Anul ăsta, soțul meu a fost foarte bolnav. Sunt măritată cu un italian. Simt ajutorul divin de fiecare dată când vin la Iași. Măștile le duc acasă, pentru familie”, a declarat femeia.

Ea a fost filmată când a trecut un mănunchi de măști sanitare peste racla cu moaștele. Ideea era ca măștile binecuvântate să-i protejeze familia de infecția cu coronavirus.

Cel mai mare pelerinaj din România continuă și azi. 200 de persoane la rând, în această dimineață, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Catedrala Metropolitană, scrie publicația Bună Ziua Iași.

De la scoaterea raclei şi până în momentul de faţă, 39.000 de pelerini s-au închinat la sfintele moaşte.

Read More

Lasă un răspuns