Diana Cimpoeşu, coordonator UPU Iaşi: „Noi, în acest moment, facem medicină de dezastru”

Diana Cimpoeşu, coordonator UPU Iaşi: „Noi, în acest moment, facem medicină de dezastru”

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi a înregistrat luni, 11 octombrie, un număr record de pacienţi COVID, informează publicaţia locală Ziarul de Iaşi.

În ziua în care România a înregistrat un număr record de pacienţi COVID la ATI, 1.632, 11 pacienţi pe ventilator şi 33 pe oxigen s-au numărat luni, 11 octombrie, în UPU a Spitalului din Iaşi, blocând aproape activitatea secţiei. De asemenea, la Triaj, alte persoane cu dificultăţi de respiraţie aşteptau rezultatul la testare. Potrivit sursei citate, ambulanţele stau ore în şir cu bolnavi aşteptând un loc să se elibereze.

Medicii din prima linie au declarat pentru sursa citată că pacienţii nu au voie să părăsească ambulanţele nici dacă doresc să meargă la toaletă, iar nevoile şi le fac în saci.

“Noi, în acest moment, facem medicină de dezastru. Nu trebuie să fie vreun cutremur, vreun cataclism ca să facem mediciană de dezastru. Ceea ce este acum, aceasta este”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Pe parcurusul zilei de luni s-au efectuat 52 de externări, dar ambulanțelele se aflau în continuare în curtea spitalului. Tot luni s-au înregistrat 300 de noi cazuri de infectări şi 12 decese.

Read More

Lasă un răspuns