(AUDIO) Diana Cimpoeşu, coordonator UPU Iaşi: Căutăm și așteptăm locuri în spitale. Este o medicină de dezastru

Sunt patru zile de când Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Sf. Spridion din Iași a fost transformată în secție ATI pentru bolnavii de COVID-19.

Medicul coordonator al unității UPU SMURD de la Iași, Diana Cimpoeșu a declarat că, astăzi, situația s-a mai calmat în UPU și o parte din pacienți au fost transferați la unitățile similare de la Spitalul Militar.

Diana Cimpoeșu: Vom transfera un pacient către Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Militar, astfel încât să existe un ventilator liber. În continuare, căutăm și așteptăm locuri. În spitalele ieșene nu sunt locuri nici pentru pacienții pe oxigen, nu sunt nici pentru pacienții care au nevoie de Terapie Intensivă. Îi tratăm aici, în Urgență, ca în Terapie Intensivă sau ca într-o secție obișnuită de Boli Infecțioase, Medicină Internă. Ieri dimineață era ca în vreme de război, deși nu am trăit războiul, nu pot să spun că știu cum este, dar este o medicină de dezastru, în care necesarul depășește resursele pe care le putem aloca la nivelul întregului județ Iași. 


http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2021/10/12-oct-rdj-17-Diana-Cimpoesu.mp3

Diana Cimpoeșu a mai spus că 90 la sută din persoanele care au ajuns în UPU, în ultimele 3 luni, au fost nevaccinate și în domeniul pacienților COVID a fost înregistrat un singur deces la o persoană vaccinată.

(Constantin Mihai, Radio Iași/FOTO radioiasi.ro)

Read More

Lasă un răspuns