Spitalul modular Covid-19 din Pipera va fi redeschis în această săptămână

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat, luni, că în următoarele zile va fi redeschis spitalul modular Covid-19 din Pipera, secţie externă a Spitalului „Victor Babeş”, care ar urma să pună la dispoziția pacienților încă 300 de paturi cu oxigen.

Împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Primăria Municipiului Bucureşti se lucrează la operaţionalizarea platformei de la Pipera, care ne va da şansa a încă 300 de paturi cu oxigen. Şi acest lucru în această săptămână se va întâmpla.

A spus Cseke Attila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria

Nicuşor Dan, anunţa, pe 14 ianuarie, că spitalul modular de la Pipera va fi închis pentru că a scăzut numărul persoanelor bolnave de COVID-19 care au nevoie de îngrijiri.

Vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească – eu sper să nu ajungem acolo – e disponibil pentru a fi refuncţionalizat

Declara Nicușor Dan pe 14 ianuarie

Spitalul modular din Pipera a fost deschis pentru prima dată pe 7 august 2020, în mandatul fostului primar Gabriela Firea. Mai mult, astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că nu mai există niciun pat ATI liber în țară.

The post Spitalul modular Covid-19 din Pipera va fi redeschis în această săptămână appeared first on Buletin de București.

Read More

Lasă un răspuns