Rata de infectare în București continuă să crească alarmant. Aproape 11 cazuri la mia de locuitori

Rata de infectare în București continuă să crească alarmant. Aproape 11 cazuri la mia de locuitori

Incidența cazurilor COVID-19 în Capitală a atins azi, 6 octombrie, un nou maxim al pandemiei, ajungând la 10,93 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică București.

În ultimele patru zile rata de infectare la nivelul Bucureștiului a crescut alarmant, luni, fiind înregistrată o rată de infectare de 9,64, atingând un punct culminant azi, de 10,93.

Raed Arafat, șeful DSU, anunța, luni seară, că în prezent nu este luată în calcul carantina la nivelul Capitalei.

„Se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major la acest moment. (…) Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii să respecte totuşi măsurile care se recomandă, ca să reuşim să controlăm situaţia”, a răspuns şeful DSU, la finalul ședinței de guvern de luni.

Ce restricții sunt în vigoare în București

De duminică, 3 octombrie, mai multe restricții au intrat în vigoare, iar cele mai multe dintre ele îi vizează pe oamenii nevaccinați. Masca de protecție este obligatorie în spațiile aglomerate.

A intrat în vigoare și carantina de noapte, valabilă pentru persoanele nevaccinate, care nu mai pot ieși din case după ora 20.00, decât cu un motiv întemeiat.

Restaurantele și cafenelele sunt deschise, dar doar până la ora 0.00, iar accesul este permis numai celor care sunt vaccinați sau trecuți prin boală, care prezintă certificatul verde. O măsură care vizează pe toată lumea este faptul că magazinele se închid de la 22.00.

Foto: Dumitru Angelescu

Read More

Lasă un răspuns