Număr precedent de decese COVID, anunțat din Slovenia de Iohannis: „Avem peste 330 de decese azi. O catastrofă”

Număr precedent de decese COVID, anunțat din Slovenia de Iohannis: „Avem peste 330 de decese azi. O catastrofă”

Aflat la un summit informal al UE, Klaus Iohannis a anunțat bilanțul COVID al zilei: aproape 15.000 de cazuri și „peste 330 de decese”. Declarația șefului de stat vine cu o oră înainte ca autoritățile să transmită bilanțul zilnic oficial.

„Am primit datele de azi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri din păpcate avem peste 330 de decese azi. Este o catastrofă”, a anunțat Klaus Iohannis, miercuri, la Brdo, în Slovenia.

Până la ora publicării articolului, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului nu a transmis buletinul oficial cu datele pandemiei, care este trimis, de regulă, în jurul orei 13.00.

Cel mai mare număr de morți a fost înregistrat, marți, 5 octombrie, când au fost raportate 252 de decese în ultimele 24 de ore.

A mai existat, pe 29 iunie 2021, o raportare zilnică în care au fost anunțați 294 de morți, însă atunci 288 erau decese raportate din urmă, care în mod greșit nu fuseseră declarate de DSP ca decese COVID, deși medicii stabiliseră acest lucru.

O situație similară a avut loc și marți, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. „Era mult mai important pentru români să retrageți moțiunea astăzi, când avem 15.000 de cazuri și 250 de decese”, a declarat Cîțu, înainte de votul moțiunii, în urma căreia Guvernul său a fost demis.

Întrebat de jurnaliști dacă numerele anunțate de premier sunt cele oficiale, Grupul de Comunicare Strategică a afirmat că „vom transmite comunicatul atunci cand avem toate datele”. O oră mai târziu, bilanțul oficial a confirmat numerele anunțate în Parlament.

https://youtu.be/Q0FV7kcQV4E

Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul UE – Balcanii de Vest, unde vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar.

Read More

Lasă un răspuns