Încă un pacient salvat din incendiul de la Constanța a murit. Este al treilea în ultimele 24 de ore

Încă un pacient salvat din incendiul de la Constanța a murit. Este al treilea în ultimele 24 de ore

Încă un pacient salvat în urma incendiului care a izbucnit săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a murit la Spitalul Clinic Județean Constanța, scrie ziarul local Ziua de Constanța.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 40 de ani și suferea de o formă gravă de COVID-19. Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

„Din păcate, un alt pacient dintre cei transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a decedat, în această dimineață. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, care nu avefa alte comorbidități. Era conștient, stabil, însă avea o formă severă de Covid-19, cu o evoluție imprevizibilă. Afectarea pulmonară era severă și, din nefericire, în cursul nopții trecute, starea sa s-a agravat. Pacientul a decedat în această dimineață“, a declarat pentru Ziua de Constanța Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța.

Marți, 5 octombrie, alți doi pacienți transferați în urma incendiului care a izbucnit vienri la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au murit.

Primul deces anunțat a fost al unui pacient în vârstă de 63 de ani care avea o fărmă gravă de COVID-19. Acesta era internat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Tot în cursul zilei de ieri a fost anunțat un al doilea deces, fiind vorba de un pacient în vârstă de 75 de ani.

„Luni, 4 octombrie, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase, a decedat. Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS-CoV-2, suferea și de alte afecțiuni. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, pentru Ziarul Libertatea.

Şapte pacienţi au murit, vineri, 1 octombrie, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Read More

Lasă un răspuns