Octavian Jurma, după ce România a cerut ajutor extern în criza COVID: În continuare nu vrem să facem nimic, dar absolut nimic, să oprim focul

Octavian Jurma, după ce România a cerut ajutor extern în criza COVID: În continuare nu vrem să facem nimic, dar absolut nimic, să oprim focul

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, că măsurile luate până acum sunt menite să garanteze propagarea pandemiei, „probabil pe baza unui scenariu bolnav de imunizare de turmă prin infectare în masă”.

România a înregistrat cel mai grav bilanţ de COVID şi a rămas fără locuri libere în secțiile ATI pentru pacienţii cu COVID, iar Octavian Jurma susţine că pentru guvernanţi şi 70% din români, urgenţa e doar în spitale.

„Nu doar că refuzăm să stingem incendiul numit COVID-19, dar măsurile luate până acum sunt menite să garanteze propagarea lui, probabil pe baza unui scenariu bolnav de imunizare de turmă prin infectare în masă ilustrat prin remarci gen «carantina doar încetineşte lucrurile» sau «sperăm să treacă valul cât mai repede»”, scrie Octavian Jurma.

Noi avem timp de moţiuni de cenzură şi trafic de influenţă. La noi, urgenţa e lupta pentru cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul, care i-a aplaudat în vară, când au declarat pandemia închisă în România.

Octavian Jurma:

„În continuare nu vrem să facem nimic, dar absolut nimic, să oprim focul, însă ne jelim că nu avem destule paturi pentru cei arși de pandemie. De parcă incendiul se stinge în spitale!”, scrie medicul.

Octavian Jurma comentează şi solicitarea României de a cere ajutorul UE în criza COVID.

„E ruşinos (şi vor evita) să cerem ajutorul europenilor care se află într-o situaţie atât de bună tocmai pentru că europenii au făcut exact ce refuzăm noi să facem şi au stat luni de zile într-o carantină inimaginabilă la noi şi s-au vaccinat într-un număr inimaginabil pentru noi”, precizează Octavian Jurma.

Europenii îşi vor înfrânge dezgustul şi ne vor ajuta exact cum ajutăm şi noi un cerşetor adult si sănătos, care evident ar putea să muncească, dar umanismul te împiedică să treci mai departe pentru că vezi că are un copil în brațe, cu care te șantajează emoţional.

Octavian Jurma:

„Cel mai util gest de umanism în acest moment ar fi să procedăm ca britanicii în 1939 şi să îi rugăm să ne adăpostească copiii în scolile şi familiile lor până când trece urgia în România. Noi, adultii, trebuie să rămânem în mijlocul focului şi să plătim solidar prețul prea mare pentru marea relaxare”, mai scrie medicul.

Read More

Lasă un răspuns