Andrei Baciu: Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, faci doza trei tot cu Pfizer, acelaşi lucru şi în cazul Moderna

Andrei Baciu: Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, faci doza trei tot cu Pfizer, acelaşi lucru şi în cazul Moderna

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a explicat, marți, la Antena 3, care este compatibilitatea vaccinurilor pentru efectuarea celei de-a treia doze de ser anti-COVID-19.

Andrei Baciu a precizat că pentru vaccinurile Pfizer și Moderna, recomandarea este să faci rapelul tot cu același ser, în timp ce în cazul vaccinului AstraZeneca se poate alege pentru imunizarea cu a treia doză Pfizer sau Moderna.

„Când facem rapelul, adică cea de-a treia doză, putem să alegem dintre cele două tipuri de vaccinuri care sunt construite pe baza tehnologiei de ARN mesager. Aici, alegem fie Pfizer, fie Moderna, însă recomandarea este să te vaccinezi cu acelaşi vaccin. Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, faci doza trei tot cu Pfizer, acelaşi lucru şi în cazul vaccinului Moderna”, a spus Andrei Baciu.

„Cei cu AstraZeneca pot alege oricare dintre cele două vaccinuri, dar pentru primele două categorii care vor să facă schimbul, vaccinarea heterogenă, avem date că este la fel de benefică cea de-a treia doză şi cu altă doză decât primele două administrate deja”, a menționat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a afirmat că se pot imuniza cu a treia doză de vaccin toate persoanele care au primit două doze de ser anti-COVID-19.

„În România, avem patru tipuri de vaccinuri diferite împotriva COVID-19. Cine se poate vaccina cu cea de-a treia doză? Toţi cei care s-au vaccinat cu serurile care au două doze. Vorbim în primul rând de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Pentru Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, încă nu există recomandarea unei doze de rapel”, a declarat Andrei Baciu.

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns