Cseke Attila, după ce Vlad Voiculescu a acuzat neraportarea unor cazuri COVID: „Asemenea declaraţii nu ajută”

Cseke Attila, după ce Vlad Voiculescu a acuzat neraportarea unor cazuri COVID: „Asemenea declaraţii nu ajută”

Ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marți, 28 septembrie, că nu este nicio greşeală în modul în care a fost calculată incidenţa în Bucureşti săptămâna trecută, aşa cum a acuzat fostul ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu. Attila, a menționat că modalitatea de calcul a fost stabilită de Voiculescu în luna martie, potrivit news.ro.

Cseke Attila a fost întrebat de jurnaliști, după ce s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-COVID, ce părere are despre acuzaţiile fostului ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu, care a susținut că nu au fost raportate toate cazurile de COVID din Bucureşti pentru a „tempera” cifrele înaintea Congresului PNL din 25 septembrie.

„Eu cred că fiecare ministru al sănătăţii, indiferent din ce Guvern şi din partid face parte, are o anumită responsabilitate faţă de funcţionarea sistemului. Asemenea declaraţii nu ajută, din punctul meu de vedere. Putem să le discutăm pe acestea după ce trecem de valul pandemic, se poate face o analiză cu eventuale greşeli care s-au făcut, nu cred că aici este o greşeală, nu este niciun fel de greşeală, modalitatea de calcul este stabilită chiar de domnul ministru Voiculescu în luna martie a acestui an”, a spus Cseke Attila.

Afirmațiile ministrului interimar UDMR al sănătății vin după ce fostul ministru USR-PLUS Vlad Voiculescu a afirmat duminică, 26 septembrie, că peste 4.000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost alocate de DSP Bucureşti.

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL. Aflu astăzi că peste 4.000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost «alocate» de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveți grijă de voi!”, a scris Vlad Voiculescu în postarea sa, precizând totodată că nealocat înseamnă „dispărut din orice statistică oficială”.

Read More

Lasă un răspuns