FOTO | Codul QR de pe certificatul COVID al preşedintelui Emmanuel Macron, distribuit pe reţelele sociale

FOTO | Codul QR de pe certificatul COVID al preşedintelui Emmanuel Macron, distribuit pe reţelele sociale

Prin scanarea codului, cu ajutorul aplicaţiei TAC Verif, pot fi verificate datele legate de vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a utilizatorului respectiv. Iar codul QR despre care se spune că i-ar aparţine lui Macron arată că acesta ar fi primit serul produs de compania Pfizer, relatează Le Parisien.

🇫🇷 ALERTE – Le QR code du #PassSanitaire d’Emmanuel #Macron a fuité sur internet. (réseaux sociaux) #QRcodeMacron pic.twitter.com/9ryT9dXdoZ

— Mediavenir (@Mediavenir) September 21, 2021

Emmanuel Macron a fost vaccinat pe 31 mai, fiind înregistrat oficial în baza de date o lună și jumătate mai târziu. Astfel, informaţiile publice corespund cu cele care fac acum înconjurul reţelelor de socializare.

,,Acest sistem funcționează, dar a existat o încălcare a eticii din partea unuia sau mai multor profesioniști din domeniul Sănătății. Cineva a făcut o copie a codului QR și a vehiculat-o în mod voluntar sau neglijent”, a declarat Palatul Élysée pentru BFMTV.

Contactaţi de Le Parisien, reprezentanţii preşedintelui Franţei au declarat că ”se iau măsuri” pentru a asigura securitatea datelor lui Emmanuel Macron.

Read More

Lasă un răspuns