India a doborât recordul persoanelor vaccinate anti-COVID într-o singură zi

India a doborât recordul persoanelor vaccinate anti-COVID într-o singură zi

India a raportat vineri, 17 septembrie, un număr record de 22,6 milioane de oameni imunizați anti-COVID într-o singură zi. Mai multe state au organizat acțiuni speciale de vaccinare chiar de ziua premierului Narendra Modi, pentru „a-i face un cadou”, a informat agenția Reuters.

Ministrul sănătății din India a numit noul record zilnic de vaccinare anti-COVID un cadou pentru ziua de naștere a prim-ministrului Narendra Modi, care a împlinit 71 de ani și care a fost aspru criticat pentru creșterea dramatică a infecțiilor și deceselor din India în lunile aprilie și mai.

„Fiecare indian trebuie să fie mândru de numărul record de vaccinări de astăzi”, a scris Modi pe Twitter. „Să continuăm să stimulăm vaccinarea pentru a învinge COVID-19”, a adăugat el.

Cu 8,5 milioane mai mulți vaccinați față de vechiul record

Precedentul record zilnic de vaccinare din India s-a înregistrat pe 31 august, când au fost raportate 14,1 milioane de persoane imunizate. În ultima lună, media zilnică de imunizare a fost de 7 milioane de doze.

India, care are o populație de 1,35 miliarde de oameni, a administrat peste 792 de milioane de doze de vaccinuri, cel mai mare număr după China.

Până în prezent, au fost raportate mai mult de 33,38 milioane de cazuri de coronavirus și 444.248 de decese.

Read More

Lasă un răspuns