Certificatul verde COVID, necesar și copiilor de peste 6 ani pentru a-și însoți părinții la restaurante sau la evenimente

Certificatul verde COVID, necesar și copiilor de peste 6 ani pentru a-și însoți părinții la restaurante sau la evenimente

Hotărârea de Guvern adoptată vineri seară, care stabilește o serie de restricții pentru persoanele nevaccinate anti-COVID sau testate, în localitățile unde rata de infectare trece de 3, prevede că și copiii de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge la evenimente, alături de părinți.

„Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani” scrie în hotărârea de guvern publicată vineri seară.

În prezent, copiii de peste 12 ani pot fi vaccinați anti-COVID, fie cu serul Pfizer, fie cu cel de la Moderna. Altfel spus, pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani va fi necesar prezentarea unui test negativ COVID sau să arate dovada că au trecut prin boală.

Ce prevede hotărârea adoptată de Guvern:

Cetățenii români vor fi obligați să facă dovada că sunt vaccinați împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală prin intermediul certificatelor digitale, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6.

Astfel, pentru a participa la nunți, botezuri, la meciuri, în sălile de sport, în cinematografe și restaurante, vor avea acces doar persoanele care:

sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinareprezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de oreprezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de orese află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Hotărârea a intrat în vigoare vineri noapte, când a fost publicată în Monitorul Oficial, și se va aplica de luni, 20 septembrie, în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 la mia de locuitori.

Read More

Lasă un răspuns