VIDEO Cîţu spune că nu a luat în calcul retragerea din funcţie ca soluţie la rezolvarea crizei politice, pentru că nu e iresponsabil

VIDEO Cîţu spune că nu a luat în calcul retragerea din funcţie ca soluţie la rezolvarea crizei politice, pentru că nu e iresponsabil

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că nu a luat în calcul “niciodată” retragerea din funcţie, reiterând că nu este “iresponsabil” să lase România fără Guvern în prag de iarnă.

Şeful Executivului a fost întrebat dacă pentru el ar fi o soluţie, pentru rezolvarea actualei crize politice, să se retragă din fruntea Guvernului.

“Niciodată. Eu nu sunt un iresponsabil. Să arunci România în aer, să laşi România fără Guvern în prag de iarnă, când avem deja vedeţi câte probleme – valul patru (al pandemiei de COVID-19), avem preţul la energie, urmează discuţia despre salariul minim, bugetul pentru anul viitor. Să arunci România în aer – nu sunt iresponsabil, nu voi face acest lucru. Metoda Dragnea văd că este adoptată de alţi colegi, dar nu va fi niciodată adoptată de mine”, a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă, în opinia sa, este necesară o discuţie tete-a-tete cu şeful statului, aşa cum a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, premierul a replicat: “Domnul preşedinte decide dacă vrea să aibă o discuţie şi cu cine să aibă o discuţie”.

“Eu am spus şi, vedeţi, de fiecare dată soluţia era una foarte simplă: un ministru al Justiţiei imediat, care să îşi facă treaba şi să nu obstrucţioneze actul guvernamental. Nu a fost acea soluţie. Foarte bine. Era o altă soluţie retragerea moţiunii. Nici aceasta nu s-a întâmplat. Vedem, după aceea, care sunt soluţiile pe masă în viitor”, a susţinut Florin Cîţu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis poate să rezolve criza politică astăzi, având toate instrumentele la dispoziţie în acest sens şi obligaţia constituţională să se implice.

“Preşedintele poate să rezolve criza astăzi. Are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea crizei. Soluţia e simplă: un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei. Sunt într-o comunicare instituţională cu preşedintele. Colegii mei, care blochează procedura constituţională a moţiunii de cenzură şi care se fac scut uman, toţi zic că defilează sub stindardul preşedintelui Iohannis. Preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving că sunt constituţionale şi este interesul fundamental al României”, a susţinut Orban. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Citeşte şi:

VIDEO Cîţu: Vom cere testarea personalului medical nevaccinat; mai dezbatem, aşteptăm şi alte soluţii

VIDEO Cîţu: Nu vreau să mai închidem activităţile economice la peste 3 la mie, certificatul verde – o propunere ca să rămână deschise

VIDEO Cîţu doreşte ca problema contrabandei să fie abordată în CSAT

VIDEO Cîţu: Prin sesizarea făcută la CCR, preşedintele Senatului vrea să scoată USR PLUS de la guvernare

VIDEO Cîţu: Angajaţii din asistenţa socială să facă dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală

VIDEO Cîţu: Ordonanţă privind compensarea preţurilor la energie, discutată în primă lectură; a fost abordată şi plafonarea preţului
Read More

Lasă un răspuns