UPDATE Activitatea cu prezenţă fizică în Şcoala Gimnazială ‘Leonardo de Vinci’ se reia de vineri

UPDATE Activitatea cu prezenţă fizică în Şcoala Gimnazială ‘Leonardo de Vinci’ se reia de vineri

Activitatea cu prezenţă fizică în Şcoala Gimnazială “Leonardo de Vinci”, unde o îngrijitoare a fost depistată cu COVID-19, iar alte două angajate cu acelaşi statut au fost identificate drept contacţi direcţi, se va relua începând de vineri, după ce joi se vor efectua activităţi de curăţare a spaţiului, în urma nebulizării, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB).

În urma informării Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, miercuri s-a găsit soluţia delegării atribuţiilor a două îngrijitoare, începând de joi.

În lipsa temporară a trei angajate cu statut de îngrijitoare, unitatea s-a aflat în imposibilitatea de a asigura măsurile igienico-sanitare impuse de contextul epidemiologic actual pentru întreaga unitate, luându-se măsura temporară a desfăşurării online a activităţilor didactice pentru clasele de elevi care îşi desfăşoară activitatea în Corpul A al unităţii.

ORA 16.45 Şcoala 75 din Bucureşti – parţial, în sistem online; o angajată confirmată cu COVID-19

Un număr de 47 de clase, din totalul de 57, de la Şcoala 75 din Bucureşti, în total 1.307 de elevi atât din ciclul primar, cât şi din cel gimnazial, vor învăţa în sistem online, după ce o angajată a fost confirmată cu COVID-19.

Decizia a fost luată de Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

Este vorba despre 25 de clase din învăţământul primar şi 22 de gimnaziu.

Conform ministrului Educaţiei, s-a închis activitatea într-un corp de clădire al Şcolii 75, după ce o îngrijitoare s-a infectat cu SARS-CoV-2 şi a intrat în contact cu alte trei.

În cursul zilei de miercuri s-a făcut nebulizare în şcoală, iar joi se va face dezinfectare.

Luni au început cursurile, cu prezenţă fizică, ale anului şcolar 2021 – 2022. AGERPRES/(AS – autori: Andreea Rotaru, Iulia Carciog, editori: Claudia Stănescu, Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)
Read More

Lasă un răspuns