Un bebeluș de doar 7 săptămâni, din Olt, confirmat cu COVID-19. De unde s-a infectat micuțul

Un bebeluș de doar 7 săptămâni, din Olt, confirmat cu COVID-19. De unde s-a infectat micuțul

Potrivit medicilor de la Spitalul Slatina, mama nou-născutului a avut o stare febrilă şi pentru că alăpta nu s-a putut izola de copil, scrie Gazeta Nouă.

„Cel mai mic copil pozitiv a fost un bebeluş de şapte săptămâni, care a fost transferat direct la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» Craiova. Mama a avut un episod febril, alăptându-l nu l-a putut ţine separat. Mama şi copilul au fost pozitivi, iar tatăl negativ. S-au prezentat toţi trei”, a precizat medicul infecţionist Marius Ionescu.

Nu mai puţin de zece copii au fost internaţi la Spitalul Slatina, de la debutul valului patru.

„În acest nou val au fost văzuţi undeva la zece copii. Anul trecut în, octombrie-decembrie, am avut seturi de familii, când erau şi copii pozitivi. Ca prezentări în UPU, acum este o uşoară creştere. Dar oricum, timpul ne va spune mai multe pentru că a început şcoala abia ieri, aşteptăm să vedem ce se întâmplă peste două-trei săptămâni. Nu vreau să fiu pesimist, dar este clar că vine ceva, nu ştim cât de puternic sau de rău va fi”, a mai spus şeful Secţiei Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina.

Read More

Lasă un răspuns