Timiş: Peste 200 de pacienţi cu SARS-CoV-2 sunt internaţi; rata de infectare este în creştere

Timiş: Peste 200 de pacienţi cu SARS-CoV-2 sunt internaţi; rata de infectare este în creştere

Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 care sunt internate în spitalele din judeţ este în creştere, marţi, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Timiş fiind 211 bolnavi cu COVID-19 spitalizaţi şi 27 de cazuri în secţiile ATI.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 165 de cazuri noi de COVID-19, din care 79 în Timişoara.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” din Timişoara, doctorul Cristian Oancea, a declarat, pentru AGERPRES, că nu a remarcat o rezistenţă mai crescută la tratament în cazul infectărilor cu tulpina Delta a SARS-CoV-2.

“Nu am văzut vreo deosebire semnificativă. Pacienţii infectaţi cu noua tulpină Delta nu prezintă simptome mai grave faţă de cei infectaţi cu tulpinile din valurile precedente şi se foloseşte acelaşi tratament ca şi până acum”, a spus doctorul Cristian Oancea.

Rata de infectare continuă să crească în judeţ, ajungând la 1,71 la mie, iar în Timişoara este de 2,06 la mie.

Cele mai ridicate rate de infectare sunt în localităţile Bucovăţ (6,42), Giulvăz (5,51), Secaş (5,13), Denta (4,66), iar în alte 21 de localităţi indicele de contaminare este de peste 2 la mie.

Se menţine focarul COVID activ la centrul pentru migranţi, unde sunt şase cazuri confirmate. AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: George Onea, editor online: Ady Ivaşcu)
Read More

Lasă un răspuns