Studenții vaccinați anti-COVID vor avea o lună de cazare gratuită în căminele Universității Transilvania din Brașov

Studenții vaccinați anti-COVID vor avea o lună de cazare gratuită în căminele Universității Transilvania din Brașov

Conducerea Universității Transilvania din Brașov anunță că studenții care se vor caza în căminele instituției, vor beneficia de gratuitate în luna noiembrie dacă prezintă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, se arată într-un comunicat de presă al Universității.

Concret, tinerii nu vor plăti taxa de cămin pentru luna noiembrie dacă se vaccinează anti-COVID cu cel puțin o doză până la data de 1 octombrie și prezintă certificatul sau adeverința de vaccinare.

Facilitatea a fost aprobată de conducerea universității, ca o măsură suplimentară pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul studenților”, transmit reprezentanții universității brașovene.

Și în acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus, în căminele Universității Transilvania, cazarea se va face la capacitate restrânsă, adică într-o cameră vor sta cel mult trei persoane. Cazarea se va face începând din data de 27 septembrie.

”Pentru anul universitar 2021-2022, în cele 13 cămine ale Universității vor fi cazați aproximativ 3.300 de studenți”, anunță reprezentanții instituției, precizând că la aceștia se adaugă 300 de studenți internaționali care vor fi cazați numai dacă vor prezenta dovada vaccinării anti-COVID sau un test RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu coronavirus, efectuat în ultimele 72 de ore.

Peste 20.000 de studenți sunt înscriși la Universitatea Transilvania din Brașov.

Într-un interviu pentru Libertatea, profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș a declarat că reluarea cursurilor față în față în universități începând de la 1 octombrie ar trebui reconsiderată în contextul creșterii numărului cazurilor de infectare la nivel național.

„Dacă școlile reprezintă un accelerator al transmiterii intracomunitare, deschiderea unei universități față în față reprezintă o greșeală masivă, pentru că aduce la un loc studenți dintr-o regiune mult mai mare, care se duc periodic acasă și care, practic, contactează toate aceste transmiteri intracomunitare”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Autoritățile au confirmat luni 1.849 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după efectuarea a 22.032 de teste. În ultimele 24 de ore au murit 46 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, în vreme ce numărul pacienților internați la ATI a crescut cu 33 până la 633.

Foto: Hepta

Read More

Lasă un răspuns