INSP: Toate decesele COVID-19 se consideră a fi cauzate de varianta Delta din această săptămână

INSP: Toate decesele COVID-19 se consideră a fi cauzate de varianta Delta din această săptămână

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, marți, că decesele COVID-19 înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta, după ce a fost declarată transmitere comunitară la nivel național a acestei tulpini, informează HotNews.ro.

Până în 12 septembrie în România au fost confirmate 2.913 cazuri de COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 1.157 cu tulpina Delta, potrivit INSP.

„Având în vedere faptul că în S 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 (6-12 septembrie, n.red.) se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente)”, precizează INSp în raportul săptămânal privind variantele de coronavirus care determină îngrijorare.

Potrivit INSP, evoluția săptămânală a cazurilor COVID-19 cu varianta Delta are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36 (6 – 12 septembrie).

Până la finalul săptămânii trecute, în România au fost confirmate prin secventiere 1.157 de cazuri de infectare cu varianta Delta. Toate rezultatele pozitive la secventierile de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta.

Marți, 14 septembrie, au fost raportate 96 de decese COVID, număr care nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

Varianta Alpha, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, nu mai este considerată variantă care determină îngrijorare (VOC) de către Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), anunță INSP.

Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns