Valeriu Gheorghiţă anunţă condiţiile pentru efectuarea celei de-a treia doze

Valeriu Gheorghiţă anunţă condiţiile pentru efectuarea celei de-a treia doze

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat, la Digi24, că platforma este în lucru pentru a permite programarea dozei trei.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că efectuarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID va începe cu pacienţii imunodeprimaţi, cei oncologici, pacienţii cu HIV, vârstnicii. În cazul restului populaţiei, efectuarea dozei trei considerată „booster” este de a creşte răspunsul imun la virus, susţine Gheorghiţă.

Platforma este în lucru pentru a permite programarea dozei trei. Condiţiile pentru efectuarea acestei doze este să fi trecut cel puţin 6 luni de la a dua doza şi să nu fi trecut prin boală.

Valeriu Gheorghiţă:

Potrivit lui Gheorghiţă, vor fi aceleasi etape de la debutul campaniei, însă acum există suficiente doze pentru a începe cu mai multe categorii.

În urmă cu o săptămână, Valeriu Gheorghiţă anunţa că România începe în octombrie vaccinarea cu a treia doză.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că unul din doi români are un anumit grad de protecţie anti-COVID, după ce imunitatea colectivă a ajuns la aproape 50%.

De asemenea, la nouă luni de când a debutat campania de vaccinare, 200.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la începutul noului an şcolar. Potrivit acestuia, acoperirea vaccinală în rândul adolescenţilor eligibili este de 15%.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că se vor cumpăra două milioane de doze de vaccin antigribal, iar acesta poate fi efectuat în acelaşi timp cu vaccinul anti-COVID, dar în braţe diferite.

Read More

Lasă un răspuns