Coronavirus: Papa Francisc face apel la ”o fraternitate” care să depăşească graniţele în Europa

Coronavirus: Papa Francisc face apel la ”o fraternitate” care să depăşească graniţele în Europa

Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la “o fraternitate” care să depăşească graniţele în Europa, aflată acum în situaţia de a-şi relansa economia slăbită de pandemia de coronavirus, relatează AFP.

“Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară”, a declarat papa Francisc, în faţa autorităţilor politice şi civile din această ţara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.

“Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie, se anunţă, cu numeroase dificultăţi, o mult aşteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană”, a afirmat el.

Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune şi de deces asociate COVID-19 din lume şi a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.

Papa Francisc a rezumat istoria ţării drept “un mesaj de pace”, subliniind naşterea “fără conflict” în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe şi a Slovaciei.

“Această ţară trebuie să-şi reafirme mesajul de integrare şi de pace şi faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depăşind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei”, a subliniat el.

Suveranul pontif a reafirmat luni că într-o lume total interconectată “nimeni nu se poate izola, ca individ, ca naţiune”, o lecţie importantă învăţată în urma pandemiei.

Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că “nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat”, în timp ce viitorul trebuie să aducă o “luptă serioasă împotriva corupţiei” şi să asigure dreptul la un loc de muncă.AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Moise, editor: Simona Tatu, editor online: Ady Ivaşcu)
Read More

Lasă un răspuns