Ciclism: Ediţia 2022 a Turului Spaniei va porni de la Utrecht (Olanda)

Ciclism: Ediţia 2022 a Turului Spaniei va porni de la Utrecht (Olanda)

Startul ediţiei 2022 a Turului ciclist al Spaniei se va da la Utrecht, în Olanda, ţară în care se vor derula primele trei etape ale acestei curse, au anunţat luni organizatorii într-un comunicat, informează AFP.

La Vuelta trebuia să pornească din Olanda la ediţia sa din 2020, însă pandemia de Covid-19 i-a obligat pe responsabilii Turului Spaniei să anuleze etapele prevăzute în străinătate şi renunţe inclusiv la incursiunile prevăzute în Franţa şi Portugalia.

Doi ani mai târziu, organizatorii au revenit asupra proiectului de a programa marele start al Vuelta în Olanda, pentru ediţia 2022, care se va desfăşura între 19 august şi 12 septembrie.

“Aceste luni de aşteptare nu au diminuat dorinţa noastră de colaborare (cu Olanda), entuziasmul şi ambiţia pe care le-am avut din prima zi în organizarea acestui start oficial”, a afirmat directorul cursei iberice, Javier Guillen, citat în comunicat.

Anul viitor, Vuelta va demara pe 19 august cu un contratimp pe echipe, pe străzile din Utrecht. Plutonul va rula apoi de la Hertogenbosch la Utrecht, înainte ca periplul olandez să se încheie cu o buclă cu startul şi sosirea la Breda, pe 21 august.

“Putem oferi, în sfârşit, o dată oficială. Am aşteptat cu anxietate startul proiectului La Vuelta Holanda şi suntem dornici să-l punem în aplicare”, a afirmat la rândul său primarul din Utrecht, Sharon Dijksma, localitatea condusă de ea urmând să sărbătorească anul viitor nouă secole de la recunoaşterea oficială ca oraş.

Ediţia 2021 a Turului Spaniei s-a încheiat recent cu victoria slovenului Primoz Roglic, pentru al treilea an consecutiv.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)
Read More

Lasă un răspuns