Peste 15% dintre elevi s-au vaccinat deja – a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Mai sunt doar două zile până când şcolile îşi vor deschide iar porţile pentru elevi, în plină ascensiune a celui de-al patrulea val al epidemiei de coronavirus.

Potrivit ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, numărul elevilor care s-au vaccinate anti-COVID în ultimele 10 zile l-a depăşit pe cel al cadrelor didactice imunizate pe tot parcursul verii. Chiar şi aşa, proporţia angajaţilor din învăţământ care s-au vaccinat este de 61% – mai spune ministrul.

Peste 15% dintre elevi s-au vaccinat deja – a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că 4.500 s-au vaccinat doar în ultimele cinci zile. El a explicat că este vorba de 2.500 de elevi din categoria 16 – 19 ani şi aproape 2.000 de elevi din categoria 12 – 15 ani. Potrivit ministrului, acesta este un semnal încurajator pentru consolidarea siguranţei sanitare în şcoli, în condiţiile în care şi rata de vaccinare a profesorilor teste de 61%, dublul mediei naţionale.

Sorin Cîmpeanu: Una din trei persoane vaccinate la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev. Este un semnal important, este un semnal bun, care ne dă speranţe că, după începerea şcolii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de şcoli, vom îregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor.

Ministrul educaţiei a anunţat că există, însă, 12 localităţi în care rata de infectare cu COVID-19 a trecut de şase la mie, situaţie în care cei 2.400 de elevi nu vor putea participa, din 13 septembrie, la cursuri fizic, ci doar online. (Rador/ FOTO radioiasi.ro)

Read More

Lasă un răspuns