Număr fără precedent de infectări cu COVID în Filipine: peste 26.000 de cazuri confirmate

Număr fără precedent de infectări cu COVID în Filipine: peste 26.000 de cazuri confirmate

Filipine a înregistrat sâmbătă 26.303 cazuri noi zilnice de COVID-19 – cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat de la izbucnirea pandemiei de coronavirus – și 79 de decese asociate virusului, relatează dpa, citată de Agerpres.

În total, Filipine a numărat peste 2,2 milioane de bolnavi și 34.978 de decese de la începutul pandemiei, a anunţat Ministerul filipinez al Sănătăţii.

Ministerul a avertizat că infectările vor continua să crească din cauza variantei Delta de coronavirus, extrem de contagioasă.

În timp ce țara insulară se confruntă cu o explozie a numărului de infectări, guvernul se pregăteşte să ridice restricţiile în regiunea capitalei Manila pentru a stimula activitatea economică în metropola cu peste 13 milioane de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Harry Roque, a declarat că un nou sistem va fi implementat mai târziu luna aceasta, în cadrul căruia numai zonele cu risc ridicat, precum anumite străzi sau clădiri, vor fi plasate sub carantină strictă.

De asemenea, oficiali locali şi companii au îndemnat guvernul central să relaxeze restricţiile pentru persoanele complet vaccinate pentru a încuraja cât mai mulţi oameni să se vaccineze împotriva COVID-19.

Read More

Lasă un răspuns