Şefa DSP Botoșani, înjurată și amenințată în propriul birou de un bărbat care striga că nu crede în Covid

Medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, s-a trezit joi, 9 septembrie, cu un bărbat în biroul ei, care a început să o înjure şi o ameninţe, nemulțumit că mai mulți membri ai familiei sale sunt în carantină, după un caz de Covid, scrie Monitorul de Botoșani. Invidivul a fost identificat de poliție, dar nu a fost încă reținut, a declarat, pentru Libertatea, Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al poliției județene.

Totul s-a întâmplat joi după-amiază, după ce bărbatul i-a spus angajatului de la firma de pază că are treabă la directorul insituției. În biroul medicului Monica Adscăliței, individul a început să o înjure şi ameninţe pe şefa DSP. Motivul era faptul că mai mulţi membri ai familiei sale au fost trimişi în carantină din cauza depistării Covid la unul dintre membri.

Bărbatul repeta în mod obsesiv că nu există Covid şi că totul este o făcătură, pentru ca membrii familiei să fie îmbolnăviţi cu forţa.

Directorul DSP a încercat să îi explice aspecte medicale legate de carantinare, dar bărbatul a continuat șirul de ameninţări, apoi a ieşit calm din birou şi a părăsit sediul instituţiei.

Monica Adăscăliţei a apelat serviciul 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor.

Aceasta susţine că unul dintre motivele acestui incident a fost deschiderea pe care instituţia o are faţă de populaţie, fiind printre puţinele care mai acordă audienţe, deşi normele din starea de alertă pe timpul pandemiei au redus sau chiar restricţionează această activitate.

Probabil este şi vina mea, într-o oarecare măsură. Având în vedere că este o perioadă dificilă pentru noi toţi, cu această pandemie, sunt tot timpul nelămuriri, sesizări, din partea botoşănenilor. De aceea am încercat ca uşa mea să fie în permanenţă deschisă celor care doreau audienţe. Din păcate, acum a fost acest episod.

Monica Adăscăliței, DSP Botoșani:

Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului la scurt timp, dar bărbatul nu a mai fost găsit. Pe baza imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, bărbatul a fost identificat şi invitat la sediu pentru a i se lua o declaraţie.

Agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, a declarat pentru ziar că se continuă cercetările pentru infracțiunea de amenințare.

Incidentul a fost pomenit și de Florin Cîțu, aflat în vizită electorală la Iași. Premierul a afirmat că pentru astfel de situații trebuie „toleranță zero”.

Parchetul General a deschis un dosar penal după incidentele care au avut loc săptămâna trecută în comuna Răchiteni din județul Iași, unde senatoarea independentă Diana Șoșoacă însoțită de un grup de susținători, a blocat procesul de vaccinare.

Read More

Lasă un răspuns