Tânăr infectat cu COVID și salvat de medici, mort după ce a cerut să fie externat pe proprie răspundere, la Timișoara

Tânăr infectat cu COVID și salvat de medici, mort după ce a cerut să fie externat pe proprie răspundere, la Timișoara

Un tânăr de 34 de ani care a ajuns în urmă cu o lună în stare gravă la spital, în urma infectării cu COVID, a fost salvat de medicii ATI din Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş din Timişoara, însă a decedat luni seara, după ce a părăsit spitalul pe propria semnătură, a anunţat, marţi, managerul unităţii medicale, dr. Cristian Oancea, citat de Agerpres.

„Colegii din ATI au insistat ca tânărul de 34 de ani să rămână în continuare în spital, pentru că starea sa nu era prea bună, dar spre seară acesta a plecat, după insistenţele sale, la cererea sa, pe semnătură. Medicii i-au spus ca măcar să rămână în Timişoara, ca în caz de înrăutăţire a stării de sănătate să poată reveni mai repede la spital. Dar domnul a plecat în satul Igriş, la 60 de kilometri de Timişoara, unde i s-a făcut rău, probabil din cauza drumului, probabil a făcut embolie pulmonară şi a decedat. Familia sa a sunat la 112, dar până a ajuns ambulanţa, a fost prea târziu”, a spus dr. Cristian Oancea.

Cristian Oancea mai spune că medicii nu se pot opune cererii pacienţilor de a se externa pe propria răspundere și a menționat că pentru salvarea acestui pacient, o echipă de câte cinci-şase cadre medicale au fost permanent lângă el pe durata internării.

Bărbatul nu credea în existența COVID şi nu era vaccinat împotriva virusului. Ajuns la spital cu 80% din plămân afectat, tânărul a fost internat direct în secţia ATI, unde a stat intubat mai mult timp.

După ce medicii au reuşit să-l salveze şi a fost dezintubat, acesta povestea de pe patul de spital că a simţit pe propria piele gravitatea bolii și recomanda vaccinarea pentru nu se ajunge la forme grave de îmbolnăvire.

Read More

Lasă un răspuns