Cine va primi a treia doză de vaccin anti-Covid în România, din octombrie. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Cine va primi a treia doză de vaccin anti-Covid în România, din octombrie. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

În prezent, se așteaptă recomandările Agenției Europene a Medicamentului în privința administrării celei de-a treia doze de vaccin Pfizer sau Moderna. Autorizația a fost deja acordată de Agenția Americană pentru Medicamente și Alimente, a amintit medicul.

Autoritățile au stabilit două variante pentru administrarea celei de-a treia doze.

”Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite categorii de persoane imunodeprimate, cum sunt persoanele post-transplant sau cele cu afecțiuni oncologice, în tratament activ, cu alte condiții de imunodepresie, fie primară, fie dobândită, cum este infecția HIV, netratată sau în stadii avansate, persoanele care fac terapii imunosupresoare – fie corticoterapie, fie terapie biologică –  vor avea indicație de a efectua trei doze de vaccin în cadrul primei scheme de vaccinare.Vom defini cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății care sunt categoriile de afecțiuni care au indicație să primeasca a treia doză.

Se discută și de doza de rapel sau booster care se efectuează la cel puțin 6 luni de la schema inițială de vaccinare. Se propune pentru categoriile vulnerabile, vârstnice, care se află în evidență cu afecțiuni cronice.

Ulterior se vor putea vaccina și celelalte categorii de persoane care au primit schema inițială de vaccinare”, a precizat medicul militar.

Read More

Lasă un răspuns