Festivaluri importante de muzică în România!

Festivaluri importante de muzică în România!

În perioada 9-12 Septembrie 2021 va începe la Cluj-Napoca, UNTOLD Festival 2021. Este vorba despre un eveniment muzical foarte important care a fost reprogramat din cauza situației generată de pandemia de COVID-19.

Foarte multe surprize și experiențe muzicale interesante, au fost pregătite cu multă atenție de către organizatorii celei de-a șasea ediții a acestui important eveniment muzical. La Cluj-Napoca vor participa la festivalul UNTOLD 2021 peste 200 de DJ, artiști și trupe renumite românești și din străinătate, printre care David Guetta, Dimitri Vegas&Like Mike, Martin Garrix, Steve Aoki, Ofenbach, Sam Feldt, Paul van Dyk, Parov Stelar, The Script și mulți alții.

Scena principală a festivalului va avea peste 800 mp de ecran led și 28 de metri înălțime. Atât organizatorii cât și persoanele care au cumpărat deja bilete pentru acest eveniment mult așteptat, au început să consulte informațiile despre cum va fi vremea la Cluj Napoca, pe durata festivalului. Din datele furnizate de către site-urile specializate în prognoze meteo, aflăm că în acea perioadă cerul va fi înnorat și probabil se vor înregistra și averse de ploaie. Chiar dacă toamna va debuta cu zile ploioase și răcoroase, sperăm ca festivalul de la Cluj să fie un mare succes!

Festivalul George Enescu 2021!

Tot în România are loc în aceasta perioadă, un festival foarte important de muzică simfonică. Acesta se va desfășura la București în perioada 28.08.2021-26.09.2021. Este vorba despre celebrul Festival Internațional George Enescu 2021.

Dacă nu ați cumpărat deja biletele, nu este târziu să faceți acest lucru nici în acest moment. Programul este foarte interesant, participă la fel ca în alți ani, foarte multe personalități și orchestre internaționale de renume.

Este vorba despre Orchestra Filarmonicii Regale din Londra dirijată de către Vasily Petrenko, Orchestra Filarmonicii din Munchen, Orchestra Filarmonică din Rotterdam, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Națională Radio, Orchestra Simfonică București, sunt doar câteva exemple pe care am dorit să vi le oferim acum. Programul festivalului poate fi consultat pe internet în orice moment sau pe site-ul Festivalenescu.ro.

Sperăm ca vremea in Bucuresti să fie suficient de călduroasă pentru ca invitații și mai ales publicul să se bucure din plin de această minunată sărbătoare a muzicii simfonice, organizată în capitala țării noastre.

Ce concerte interesante vă recomandăm în acest moment?

Pe data de 19 Septembrie 2021, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă din București, ora 10.00, va avea loc recitalul Norbert Anger și Sina Kloke. Vor fi interpretate piese celebre compuse de Debussy, Șostakovici și Enescu.

Pe data de 20 Septembrie 2021, la Ateneul Român vă recomandăm un recital extraordinar susținut de către membri ai Filarmonicii din Berlin și invitații lor. Se vor interpreta piese compuse de George Enescu și Mozart.

Pe data de 23 Septembrie 2021, la Sala Palatului puteți participa la concertul susținut de către Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma. Vor fi interpretate piese compuse de către George Enescu, Ravel și Debussy.

Acestea sunt doar câteva recomandări interesante. Pentru că este un eveniment cultural de excepție, este bine să consultați programul complet postat pe site-ul Festivalenescu.ro. Mai mult ca sigur că veți găsi și alte concerte interesante care vor fi pe placul dumneavoastră.

Cu siguranță vremea Bucuresti 10 zile o să fie o expresie extrem de căutată pe internet pentru a afla zilele în care vom avea nevoie de umbrele.

Indiferent de vreme să ne bucurăm din plin de marea sărbătoare a muzicii românești simfonice din acest an!

Read More

Lasă un răspuns