Spania a ajuns la 70% din populație imunizată cu schema completă de vaccin anti-COVID

Spania a ajuns la 70% din populație imunizată cu schema completă de vaccin anti-COVID

Cu peste 66 de milioane de doze administrate, 70,3% din populaţia Spaniei a fost vaccinată complet până pe 31 august, în timp ce 77% a fost vaccinată parţial, arată datele Ministerului Sănătăţii, informează Reuters, citată de News.ro.

Spania și-a îndeplinit, astfel, obiectivul stabilit de guvern pentru luna august (70% din populaţie imunizată cu două doze de vaccin anti-COVID-19), în timp ce rata de incidenţă continuă tendinţa descendentă din ultima lună, după o creştere puternică.

„Am realizat acest lucru datorită forţei serviciului public naţional, efortului profesioniştilor din domeniul sănătăţii, muncii agenţiilor publice şi conştientizării mari a cetăţenilor”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Potrivit Ministerului Sănătății din Spania, numărul mediu de cazuri la 100.000 de persoane din ultimele 14 zile a scăzut miercuri la 221, de la 233 în ziua precedentă.

În acest moment, numărul total de cazuri confirmate raportate de Spania de la începutul pandemiei de coronavirus a ajuns la peste 4,8 milioane.

În schimb, decesele înregistrate în ultimele şapte zile au crescut, totalizând 352 în raportul de miercuri, faţă de 319 marţi, ducând numărul total al deceselor cauzate de virus la aproximativ 84.500.

Ministrul sănătăţii, Carolina Darias, le-a cerut cetăţenilor să rămână precauţi pentru a obţine o incidenţă mai mică.

FOTO: EPA

Read More

Lasă un răspuns