Noi restricții în Buglaria, care se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19. Ministru: „Situația este gravă”

Noi restricții în Buglaria, care se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19. Ministru: „Situația este gravă”

Ministrul interimar al sănătății, Stoycho Katsarov, a anunțat astăzi că începând din data de 7 septembrie vor fi reintroduse restricții în Bulgaria, care înregistrează o creștere a infectărilor cu coronavirus, pe fondul răspândirii variantei Delta și al ratei scăzute de vaccinare a populației, relatează Reurters, potrivit Hotnews.ro. Restricțiile se vor menține până la finalul lunii octombrie.

Concret, restaurantele și barurile se vor închide la ora 22.00, evenimentele sportive din interior vor avea loc fără spectatori, organizarea festivalurilor de muzică este interzisă, iar cinematografele și teatrele pot funcționa la capacitatea de 50%.

De asemenea, ministrul bulgar a anunțat că anul școlar va începe în data de 15 septembrie cu prezența fizică a elevilor, care pot însă trece la cursurile online dacă numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească.

Nu există motive de panică. Situația este gravă, dar nu scăpată de sub control. Rata scăzută a vaccinării ne forțează să impunem aceste măsuri.

Ministrul interimar al sănătății din Bulgaria, Stoycho Katsarov:

Decizia de reintroducere a unor măsuri de restricție vine în contextul în care Bulgaria a înregistrat joi 1.745 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și 54 de decese asociate COVID.

Țara de la sud de Dunăre, cu o populație de 7 milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 457.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 18.950 de decese. În Bulgaria, aproape 16% din populație este vaccinată complet anti-COVID-19, potrivit datelor de pe portalul Our World în Data. Bulgaria a schimbat recent condițiile de intrare pe teritoriul său pentru români. Începând de la 1 septembrie, românii care vor să meargă în țara vecină au nevoie de certificatul digital european, care să ateste fie vaccinarea anti-COVID, fie trecerea prin boală, fie că au un test negativ. Schimbarea anunțată de autoritățile de la Sofia vine la o lună după ce acestea au decis că românii pot călători fără restricții în țara lor.

Foto: EPA

Read More

Lasă un răspuns