Ministrul Educaţiei: Aproximativ 60% din personalul din Învăţământ s-a vaccinat anti-COVID – VIDEO

Ministrul Educaţiei: Aproximativ 60% din personalul din Învăţământ s-a vaccinat anti-COVID – VIDEO

,,Vom anunţa public care este progresul vaccinării în rândul elevilor. Vom anunţa, de asemenea, public, începând cu data de 8 septembrie, când vom putea să centralizăm rezultatele cu privire la vaccinarea personalului din Învăţământ. La ultima raportare, am avut 185.000 de cadre didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic din peste 300.000, însemnând 60%. În 8 septembrie vom avea rezultate actualizate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a explicat că, pentru categoria de vârstă 16-19 ani, rata de vaccinare este puţin peste 20% şi aproape 5% la categoria 12-15 ani. În acelaşi timp, a susţinut că numărul elevilor din categoria 12-15 ani a crescut la ultima raportare la 34.706.Potrivit acestuia, la nivelul Ministerului Educaţiei sunt disponibile 30 de milioane de măşti de protecţie sanitară. În şcoli pot fi utilizate măşti textile, iar profesorii din învăţământul special pot folosi viziere.

Sorin Cîmpeanu a participat, joi, la Comitetul interministerial România Educată şi la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP.

Read More

Lasă un răspuns