Ioana Mihăilă, apel către români: „Vaccinați-vă! Suntem în valul 4 al pandemiei”

Ioana Mihăilă, apel către români: „Vaccinați-vă! Suntem în valul 4 al pandemiei”

România a înregistrat aproape 1.500 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, iar ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, joi, pe Facebook, că “suntem în valul 4 al pandemiei, iar în spitale vin tot mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2”.

Mesajul ministrului vine în contextul în care bilanţul COVID de astăzi, 2 septembrie, arată că au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi, iar numărul pacienților internați la ATI a ajuns la 322.

Am fost astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a discuta cu managementul și cu personalul medical despre capacitatea spitalului pentru tratarea pacienților COVID-19 și despre pregătirea secțiilor. Spitalul Universitar a intrat zilele astea în valul 4 cu 28 de paturi de ATI, 20 de paturi de terapia intermediară și 250 de paturi pe secții.

Ioana Mihăilă:

“Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară, dar arma cea mai sigură împotriva COVID-19 este vaccinul”, a mai transmis Ioana Mihăilă.

În Bucureşti au fost raportate 245 de cazuri noi, iar secțiile de Terapie Intensivă de la „Marius Nasta”, „Victor Babeș” și „Matei Balș” sunt ocupate 100%, iar saloanele sunt 80% pline cu pacienți.

Read More

Lasă un răspuns