Fotbal: Elveţianul Granit Xhaka a ratat meciul cu Grecia după ce a fost testat pozitiv la Covid-19

Fotbal: Elveţianul Granit Xhaka a ratat meciul cu Grecia după ce a fost testat pozitiv la Covid-19

Căpitanul naţionalei de fotbal a Elveţiei, Granit Xhaka, care a refuzat oportunităţile de a se vaccina împotriva Covid-19, a fost testat pozitiv la noul coronavirus şi a ratat meciul amical cu Grecia, de miercuri, relatează DPA.

Selecţionerul Murat Yakin şi directorul de comunicare al Federaţiei elveţiene (SFV), Adrian Arnold, au declarat că Xhaka, care nu a putut evolua în meciul amical cu Grecia, câştigat cu 2-1, şi-a exercitat dreptul de a nu fi vaccinat.

Xhaka a fost criticat dur în presa elveţiană pentru că a refuzat şansa de a se imuniza, deşi pandemia de coronavirus continuă să facă victime.

''Putem face doar recomandări către jucători. Este decizia sa de a nu se vaccina şi trebuie să o respectăm. Este căpitanul echipei, dar este şi un simplu om, care are drepturi'', a comentat Yakin.

Potrivit lui Arnold, Xhaka este singurul component al naţionalei Elveţiei care nu s-a vaccinat sau nu s-a recuperat după Covid-19.

Cazul mijlocaşului legitimat la Arsenal Londra vine într-o săptămână în care SFV le-a scris celor 1.400 de cluburi şi 300.000 de membri ai săi, îndemnându-i să se vaccineze.

E puţin probabil ca Granit Xhaka să poată juca în următorul meci al Elveţiei, care va avea loc duminică, la Basel, contra Italiei, campioana europeană en titre, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, fotbalistul putând rata şi meciul cu Irlanda de Nord (de la Belfast), din 8 septembrie.

''Mai sperăm încă. Joi va efectua un nou test PCR. Luni a avut un test PCR negativ, miercuri dimineaţa un test rapid negativ, iar apoi unul pozitiv. Încă mai avem speranţa că testul de joi va fi negativ'', a declarat Arnold.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)
Read More

Lasă un răspuns